Duurzaam blits Aarden pak voor Klimaatfonds Nederland

Duurzaam blits Aarden pak voor Klimaatfonds Nederland
14 oktober 2022 cedric

De directie van Klimaatfonds Nederland is door Solora in een duurzaam Aarden maatpak gestoken. Na de aanmeetsessie bij het modebedrijf in Arnhem volgde recent de finale passing op het kantoor van de heren in Vreeland, waar zij hun unieke maatpak meteen gingen dragen. Omdat Solora houdt van duurzame samenwerking krijgen geselecteerde nieuwe klanten een Aarden pak aangeboden.

Goed onderhoud: hoger rendement

Klimaatfonds Nederland is een Nederlands investeringsfonds voor het realiseren van zonne-energieprojecten. Door het hele land zijn er zonneparken van hen in bedrijf en er worden er nog veel meer aangelegd. Dit moet schone en betaalbare energie beschikbaar maken voor iedereen. Met als eerste mijlpaal: in 2023 jaarlijks 400.000 mensen voorzien van lokaal en duurzaam opgewekte elektriciteit.

Klimaatfonds Nederland is zelf beheerder van de zonneparken en laat het onderhoud uitvoeren door derden. “Want vooral goed onderhoud zorgt voor een maximale opbrengst”, zegt technisch directeur Mark Straver. “Zonneparken zijn een zeer betrouwbare en stabiele energiebron. Het financieel rendement is voorspelbaar en stabiel, maar niet heel hoog. Maar goed onderhoud zorgt voor een hoger rendement. Dat hebben we ook gemerkt sinds we samenwerken met Solora. Deze zonneparken presteren beter dan voorspeld.” Sinds 2019 verzorgt Solora de monitoring en het onderhoud bij twee zonneparken. Daar zijn recentelijk nog twee parken bijgekomen. Een mooie aanleiding voor het aanmeten van de pakken van Aarden.

Eigen keuzes voor maatpak

Naast de technisch directeur ontvingen ook zijn mede-partners Willem le Conge Kleyn en Floris Leuftink hun unieke maatpak. “Dit is echt heel bijzonder. We konden zelf veel bepalen over hoe ons eigen pak eruit ging zien”, blikt Straver terug. “Bijvoorbeeld qua stoffen, kleuren, knopen en waar de zakken precies zouden komen. Ik heb nu een blits, licht grijsblauw pak met een hippe uitsnede. De binnenkant is oranje en die kleur zie je ook weer subtiel terug in het knoopsgat en andere details. We zijn alle drie heel blij met ons nieuwe pak. We hebben niet alleen een mooi en onderscheidend pak, maar we dragen ook een goed verhaal. Bijvoorbeeld door het gebruik van duurzame stoffen.”

Samenwerking Solora & Aarden

Met een gezamenlijke passie voor duurzaamheid en bewuste keuzes hebben Solora en duurzaam modebedrijf Aarden in 2022 de handen ineengeslagen. We dragen de kleding niet alleen zelf, maar laten ook nieuwe klanten een Aarden pak aanmeten. Het modebedrijf in het Arnhemse Modekwartier staat voor duurzaamheid en eerlijke arbeidsomstandigheden. Ze werken klimaatneutraal en steeds vaker met gerecyclede stoffen. Ook betalen ze een retourpremie voor kleding waarvan de draagtijd eindigt. Zo kunnen onderdelen opnieuw worden gebruikt of een nieuw leven krijgen in een andere vorm.

Lees hier een interview met oprichter Erik Toenhake van Aarden over zijn werkwijze en de samenwerking met Solora.